|
Pærer i Rødvin |
1 pære pr. person ½-1 liter rødvin 7-10 spk. sukker 2 Vanillestænger Kartoffelmel
Til pynt pisket fløseskum & valnøddekerner
Skræl pærerne fra stilken mod blomsten "lad stilken blive på" Kom en passende stor gryde over varmen "pærerne skal kunne dækkes helt af rødvinen" Tilsæt vin, Sukker & de flækkede vanillestænger. Bring langsomt lagen til kogepunktet. Læg de skrællede pærer deri "kogetid ca. 15-20 min", led dem derefter svale ca. 30 min lagen. Pærer og vanillestænger tages op af gryden. Bring derefter 8-10 dl. af lagen i korg & tag den gryden af varmen rør 3-5 tsk kartoffelmel i lagen. Server pærerne men rødvinsausen over & med flødeskum. Pynt eventuelt med valnøddekerner
|
|
|
|