log ind
Fredag - 3 Februar, 2023   menu:
 
menu
Chokoladetrøfler
Fedtfattig jordbær is med yoghurt
Hvid chokoladeis (1,8 liter)
Mokka-is med chokoladestykker
Baileys-is
Pærer i Rødvin
Muffins med chokolade og nødder
Mazarin kage
Fragilité med marcipan og kastanjecreme
Skildpadde-is
Kokosis med lime
Chokoladekage ”fugtig”
 
Pærer i Rødvin
1 pære pr. person
½-1 liter rødvin
7-10 spk. sukker
2 Vanillestænger
Kartoffelmel

Til pynt pisket fløseskum & valnøddekerner

Skræl pærerne fra stilken mod blomsten "lad stilken blive på"
Kom en passende stor gryde over varmen "pærerne skal kunne dækkes helt af rødvinen"
Tilsæt vin, Sukker & de flækkede vanillestænger. Bring langsomt lagen til kogepunktet.
Læg de skrællede pærer deri "kogetid ca. 15-20 min", led dem derefter svale ca. 30 min lagen.
Pærer og vanillestænger tages op af gryden. Bring derefter 8-10 dl. af lagen i korg & tag den gryden af varmen rør 3-5 tsk kartoffelmel i lagen.
Server pærerne men rødvinsausen over & med flødeskum. Pynt eventuelt med valnøddekerner