|
Kokosis med lime |
2,5 dl kokosmælk 2,5 dl piskefløde 150 g rørsukker 1 dl friskreven kokos 4 pasteuriseret æggeblommer 2 pasteuriseret æggehvider Saft fra én og skal fra to limefrugter 5 cl malibu rom 1/3 vaniljestang, flækket 1 knsp fint salt Hvid peber (6-8 omgange på en god peberkværn)
Pisk æggeblommerne med salt, peber og halvdelen af sukkeret. Bring kokosmælken i kog med limeskal, reven kokos og 1/3 flækket vaniljestang. Hæld den over æggeblommerne under omrøring. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm op til æggeblommerne legerer – uden at blandingen kommer i kog. Skrab vaniljekornene ud i cremen. Smid barken bort og hæld cremen i en skål og køl den af.
Pisk fløden til let flødeskum. Pisk æggehviderne, limesaft og resten af sukkeret.
Rør malibu i den kolde kokosflødecreme, rør flødeskummet i og vend forsigtigt i. Vend de stiftpiskede æggehvider i, hæld blandingen i en form og frys. Stil den i en fryser 3-4 timer eller til den er fast.
Husk at rører jævnligt i blandingen indtil den er frosset.
|
|
|
|