log ind
Fredag - 3 Februar, 2023   menu:
 
menu
Chokoladetrøfler
Fedtfattig jordbær is med yoghurt
Hvid chokoladeis (1,8 liter)
Mokka-is med chokoladestykker
Baileys-is
Pærer i Rødvin
Muffins med chokolade og nødder
Mazarin kage
Fragilité med marcipan og kastanjecreme
Skildpadde-is
Kokosis med lime
Chokoladekage ”fugtig”
 
Kokosis med lime
2,5 dl kokosmælk
2,5 dl piskefløde
150 g rørsukker
1 dl friskreven kokos
4 pasteuriseret æggeblommer
2 pasteuriseret æggehvider
Saft fra én og skal fra to limefrugter
5 cl malibu rom
1/3 vaniljestang, flækket
1 knsp fint salt
Hvid peber (6-8 omgange på en god peberkværn)

Pisk æggeblommerne med salt, peber og halvdelen af sukkeret. Bring kokosmælken i kog med limeskal, reven kokos og 1/3 flækket vaniljestang. Hæld den over æggeblommerne under omrøring. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm op til æggeblommerne legerer – uden at blandingen kommer i kog. Skrab vaniljekornene ud i cremen. Smid barken bort og hæld cremen i en skål og køl den af.

Pisk fløden til let flødeskum. Pisk æggehviderne, limesaft og resten af sukkeret.

Rør malibu i den kolde kokosflødecreme, rør flødeskummet i og vend forsigtigt i. Vend de stiftpiskede æggehvider i, hæld blandingen i en form og frys. Stil den i en fryser 3-4 timer eller til den er fast.

Husk at rører jævnligt i blandingen indtil den er frosset.