|
Chokoladekage ”fugtig”
|
(rigeligt til 10-12 personer)
300 g mørk chokolade (f.eks. Valrhona Grand Cru Pur Caribe, men den mørke 100g plade fra netto kan da også bruges) 300 g sukker 250-300 g usaltet smør 8 æg, blommer og hvider for sig lidt smør og sukker til formen evt. chokoladespåner til pynt
Smør en springform med smør og drys den med sukker på siderne.
Smelt chokolade, smør og sukker i en skål over vandbad. Pas på, at massen ikke bliver for varm.
Tag chokoladecremen af varmen og lad den køle lidt af, inden du pisker æggeblommerne i. Varm igen over vandbad under konstant piskning. Bliv ved til cremen har en tyk konsistens.
Tag chokoladen af varmen, rør den glat og køl den lidt af.
Pisk æggehviderne stive. Hvis du pisker dem for stive, vil kagen falde sammen, og pisker du dem for lidt, vil den blive klæg – MEN – øvelse gør mester. *S*
Vend nu de piskede hvider – meget forsigtigt – i chokolademassen lidt af gangen. Fyld 2/3 af dejen i springformen og bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 gr. I 40-45 minutter. Opbevar resten af dejen i stuetemperatur imens.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Fyld den sidste dej ovenpå. Dæk til og sæt hele herligheden i køleskabet i et par timer.
Smager rigtig godt, men den ligger tungt – det er ikke en man spiser meget af (og dog?).
|
|
|
|